Lägerskolan 2018

Lägerskola 30-31.8 2018

Vi började skolan klockan 7.45 och åkte mot lägerskolan klockan 8.15, vi åkte med buss till Porkala och det tog ungefär 45 minuter, sedan tog vi färja till Räfsö och det tog ungefär 5 – 10 minuter. När vi kom till Räfsö fick vi våra rum där fanns ungefär fyra stycken våningssängar per rum och ett bord med stolar. Det fanns fyra röda hus och det sov 3 – 8 personer i ett rum. Matsalen var ganska stor och maten var jättegod.

FRITID

På fritiden spela vi kortspel tillexempel bullshit, uno och “kilpikortti”. Vi spela också poker, kasta pil och lekte kyrkråtta. Det var roligt och det var intressant att lära sig nya spel osv… När pojkarna få till bastu fick flickorna ha telefontid en timme och när flickorna hade bastu hade pojkarna telefon-tid. Vi spelade “yksykköstä” och korgboll alla deltog och alla hade roligt.

AKTIVITETER

Först hade vi artkännedom och skogsskikt. Vi paddla med kajak och kanot man fick paddla ensam eller med en kompis. Efter paddlingen gick vi och spela frisbeegolf. Vi gick till bastun och simma också mycket. Nästa dag lekte vi olika lekar och laga en shamanring. Allting vi gjorde var roligt.

MATEN VI ÅT PÅ LÄGERSKOLAN

Maten som serverades var god. Till lunch åt vi spagetti och köttbullar, till mellanmål åt vi frukt och kex, till middag åt vi friterad höna och ris, sen grillade vi korv och åt godis tillsammans och sen åt vi kvällsmat. På morgonen fick vi bröd, gröt och flingor. Till lunch hade vi makaronilåda och till mellanmål hade vi kex och frukt.

ANNAT

Vi tog massa bilder (mest på fåren och människorna) och vi tala mycket med kompisar. Lägerskolan var jätterolig det roligaste var fåren och ta bilder på dem. Tack till alla som var på lägerskolan!

Tilda, Kalle R och Astrid