Lägerskolan 2018

LÄGERSKOLA 2018 

Vi åkte på lägerskola till Räfsö. Vi kom med buss från Drumsö ända fram till hamnen där båten kom efter oss. Då vi kom fram till Räfsö berättade personalen på Räfsö om var till exempel toaletterna fanns, och annan basfakta. 

FRITIDEN 

På fritiden fick man röra sig fritt i hela lägerbyn, och lite utanför den. I lägerbyn fanns alla sov byggnader, matsalen och toabyggnaden. På fritiden fick man leka olika lekar på sandplanen eller i skogen bredvid lägerbyn. Ett exempel på lekar vad vi lekte var Bollen i burken. Sedan spelade många också Poker.  

MATEN

Första maten i Räfsö var spagetti med köttbullar. Köttbullarna var goda och stora. Som mellanmål hade vi oftast bara ett dominokex och två salttigare kex, saften som vi fick dricka var äppel eller appelsinsaft, det fanns också oftast té och kaffe. Lunchen var jätte mångskidig. När det var middagsdags så hade vi chickennjuggheterna med ris. Njuggheterna var jättegoda när dom blev doppade i tomatsåsen. Alla åt mycket på lunchen då mellanmålet var så futtig. Senare åt vi korv och godis vid brasa. Vi hade musik och alla kommunicerade om den lägerskoladagen bakom. Efter att lärarna hade ätit sin korv fick man ännu fara och äta bröd té och gurka. Morgonmålet var hälsosamt då det fanns gröt, bröd, flingor och bröd. På dag två hade vi som lunch makaronilåda. Vi hade också en mångskidig sallad med alla frukter, tomater, gurkor och kålen. Maten var allmänt god. 

PROGRAM:

Artkännedom: Efter att vi hade packat upp och tagit det lite lugnt på Räfsö så hade vi artkännedom. Det var relativt intressant, vi fick ett rep en penna och ett papper. Med repet så gjorde vi en kvadrat, sedan så skrev vi ner på pappret vilka olika växter det fanns i kvadraten, och i vilka olika skiktväxterna var i.  

Paddling: Efter lunchen så hade en grupp paddling och den andra frisbee golf. Jag hade paddling först, det var jätteroligt. Det var en liten vik som vi paddlade i. Jag paddlade först i par, men sen ville jag paddla ensam det var lite roligare. Ingen föll i vattnet i vår grupp. 

Frisbee-Golf: Efter paddlingen hade vi frisbeegolf. Det var otroligt svårt och roligt. Vi fick en så kallad driver och en puttare, jag var relativt bra på att putta och mitt par var helt otroligt bra på drivern. Vår bästa runda var när vi fick fyra par men motståndarnas bästa var tre par, men vi van dem ändå och det var helt bäst. 

Camouflage: Camouflage gick ut på att en var bliven och att alla andra for och gömma sig. Sen så skulle den som var blivenstå på ställe och gå runt i 360 grader, sen skulle den säga om den såg någon. Sen efter en stund så visade han eller hon en siffra som man skulle komma ihåg, sen så räknade hon eller han ner från 15 ner till noll och sen upprepade man det men bara att man räknade ner från 10 lite senare och sen ner från 5. Man skulle också upprepa att visa olika siffror med handen. Om nån kom fram utan att bli sed till den blivna så rörde man den och sen skulle man säga alla siffror som hon eller han hade sagt och om man hade allt korrekt så fick man vara den blivna. 

Paul, Amos och Claus