Lägerskolan 2018

Lägerskolan 30-31.8 2018

Årskurs 6 for till en ö som heter Räfsö i Porkala och vi skulle övernatta där en natt.

Programmen

På lägerskolan var vi och paddla det var roligt men Anton och Claus föll i vattnet. Frisbeegolfen var ganska svår för att det fans så mycket skog och 9 banor så det var ganska långt. Artkännedomen var tråkigt för att det var bara av växter. Naturkonsten var kiva ena leken var inte så bra för att man inte sprang där så mycket men andra var tusen gånger bättre för att man sprang där mycket mera. Sen gjorde vi en schamancirkel, nacke berätta om en man som var ensam på en ö och hade gjort en sån och farit i den och stängt ögonen och klarat sig ända tills sjöbevakningen hade hittat honom det var roligt att laga den för att man fick använda växter från naturen. Det var skönt att ha bastu efter hela dagen när man hade blivit helt svettig och helt trött, sen hade vi varm bastu och sen for vi och simma i kalla vattnet. Capture the flagen var roligt men när mitt i spelet så steg Amos P i ett gjord getings bo och han blev stucken av ungefär 8 getingar. På telefontiden fick vi titta på telefonen i en timme. Båtresan var inte så lång för att det fanns så mycket fin utsikt.

Maten

När vi kom fram till lägerskolan fick vi lunch. Till lunch var det pasta och köttbullar. Till mellanmål åt vi kex och frukter. Det var goda kex och frukter. Det var ris och nugettar till middag. Det var gott. Vi grillade korv och en marshmallow. Det var kiva att grilla. Efter grillningen fick man ta té om man ville. Sen var det morgonmål. Det var lite allt möjligt som t.ex. bröd, yogurt, flingor, saft, té och gröt. Det var makaronilåda till lunch på fredagen, det var gott. På fredagen var det samma mellanmål som på torsdagen, alltså kex och saft.

Fritid

På fritiden så bruka alla leka olika saker t.ex. Yks ykköstä. Och andra paja fårena och sen hade nån bollen i burken. Sen spela vi fotboll och poker, uno, bullshit, och nån kasta också pil och sen va nån och kasta frisbee det fans fyra får ena heter Maja och resten av fårens namn hitta vi på ena heter urban

Amos, Clara, Kappe