Lägerskolan 2018

LÄGERSKOLA 2018

Vi var på lägerskolan 30.8-31.8 2018. Vi åkte till lägerskolan med buss och båt. Buss resan tog ca 45 min och båtresan ca 5 min. Vi startade kl. 8.15 och anlände ca kl. 9.00. Vi var på lägerskolan i Porkala på en ö som heter Räfsö. Alla var tyvärr inte där för att vissa blev sjuka så dom kunde inte komma.

När vi kom fram så fick vi inreda. Sedan hade vi artkännedom och åt sedan lunch. Där fanns fyra söta får och alla tyckte om dom och vi blev också omtyckta. Dom fick gå omkring på ön själva. Lärarna samlade in våra telefoner i skolan och sedan fick vi ha telefontid i en timme. Då ringde man hem och kanske kolla på en video. Vi fick ett kamera par som vi skulle ta bild med på en speciell kategori. På kvällen så hade vi lägereld. Nästa dag så skulle man berätta om sina mjukisdjur som man tog med. Vi lekte många roliga lekar. Det fanns korgbollställning och fotbollar så visa spela fotboll eller korgboll på fritiden. Det fanns också en lekstuga. På fritiden så lekte vi .t.ex. Bollen i burken, kyrkråtta och spela kort eller poker. På kvällen så blev det fin utsikt på klipporna. Som avslut så lekte vi CTF (Cap Ture the Flag). Alla tyckte det var en bra idé. Men tyvärr så hade ett lag gömt sin flagga nära ett jordgetingbo. Så Amos P och Henrik R blev stuckna av ganska många getingar. Så slutade den leken. Alltså inte så bra. Vi började fara tillbaka till skolan med buss ca kl.15:00 och vi var framme vid skolan ca kl.16:00.

Inredning: Vi fick våra rum genast när vi kom till lägergården, på lägerskolan så dela vi rum till alla, alla var i grupper i sina rum. Vi delades in i flick och pojk rum. Vi måste fara och sova kl. 22:30 och vakna nästa dag kl. 8:00. Där fanns tre hus och varje hus delat i två, det fanns också ett stort hus där alla åt morgonmål, mellanmål, lunch och middag.

Lektioner: På naturkonst var vi indelade i två grupper ena gruppen lekte olika lekar och andra gruppen hade naturkonst alltså vi hjorden en CH måncirkel alltså vi lagade en cirkel som vi fyllde med stenar, mossa, gräs, blommor, kottar och kvistar. Vi hade Nacke i skogsskickt där vi titta hur höga och låga vilka arter och i vilket skikt dom fanns. De är så lekte vi en lek i slutet som hette kamouflage. Det var en lek där man skulle gömma sig för Nacke. Det var roligt. Vi hade med Maria artkännedom var vi nämnde alla arter och växter. Vi lekte i slutet av artkännedomen en lek där man skulle gissa vilket ord någon hade skrivit ett ord med olika arter. Det var ganska roligt men lite svårt.

Bastu och simning: Pojkarna gick kl. 18:00 till bastun och simma och flickorna gick till bastun kl. 19:00. Vattnet var ganska kallt och man måste öppna bastu kaminen före man kunde kasta löyly. Det fanns lite alger. Vi gick och simma från samma brygga vi också paddla.

Mat: Lägerskolans mat var jättegod. När vi kom till lägerbyn var första måltiden lunch då var det pasta men köttbullar, mellanmålkex och saft, middag nugater kurrysås och ris, på kvällen grillade vi korv och åt godis, kvällsmålsbröd och saft vid kl. 21.00, morgonmålflingor och bröd, lunch makaronilåda, mellanmålkex och saft.

Frisbeegolf: Frisbeegolfen var en av det roligaste programmet på hela lägerskolan. På frisbeegolfen fanns det nio olika banor det fans en bana som var ganska nära vattnet så Anton kastade en frisbee i vattnet. Vi blev indelade i par sen tävlade två par mot varandra.

Paddling: Paddlingen var rolig men vi hade lite för kort tid för att paddla för att det tog så länge att ta bilderna av alla. Det fans kanoter och kajaker, i kajakerna kunde man vara två i och kanoterna en. Anton och Claus ramlade i vattnet när dom skulle kliva i sin kajak det båda steg på samma sida vi fick paddla inne i en vik.

Edvin, Vincent, Sara