Lägerskola 2018

Lägerskolan 2018

Vi träffades vid skolan och sedan gick vi efter mellanmål till utflykten. Sedan satte vi oss i bussen och åkte vidare till Räfkolan klockan 7:45sö lägercentrum. När vi kom fram till Porkala så tog vi en ganska stor båt över till lägret.

Lägerområdet: När vi kom fram till lägret fick vi se en hydrokopter som vi skulle göra i slöjden. Sen så vi syn på fyra stycken får som vi senare gav namnen Mejt, Kevin, Maja och Urban. Runt ett område fanns det sex stycken hus runt i ring. I mitten fanns det en matsal var vi åt lunch, mellanmål, kvällsmål och morgonmål. Maten var jättegott. Alla andra hus var ställen där vi bodde och sov. I mitten så fanns det också ett grillställe var vi tillbringade kvällen. Det fanns en halv korgbolls plan var vi bland annat spelade “yksykköstä” och korgboll såklart. Det fanns också en jättestor frisbee-golf plan var vi spelade. Vi paddlade också på havet.

Maten: När vi kom fram till Räfsö åt vi köttbullar med spaghetti. Sedan efter allt roligt program åt mellanmål. Vi åt kex och frukter. Till middag åt vi curry-sås och chicken nuggets. Vi grillade korv, godis och chips som kvällsmål. Och nästa dag åt vi jättegott morgonmål. Som middag åt vi makaronilåda. Där fanns också te, kaffe, saft och vatten som var trevligt!

Program: På lägerskolan hade vi mycket program. Vi hade först artkännedom med Nakke och Maria. Med Nakke hade vi en lek som hette “camouflage”. Och emd Maria hade vie n lek var man av första namnet av växter skulle få ett ord. Efter det hade vi Lunch. Efter lunchen hade vi frisbeegolf och Paddling. Sedan hade vi fritid var man spelade mycket poker, pajade får och spelade fotboll. Efter fritiden var alla hungriga, och det var dags för middag. Efter middagen var det dags för bastu för pojkar, och flickorna hade telefontid Och sedan tvärtom. Sen grillade vi, åt godis och chips och efter det gick vi och sova. På morgonen hade vi först morgonmål, och sedan igen program med Maria och Nakke. Efter det var det lunch, och sedan “capture the flag”. Sen var det dags att fara hem!

Anton, Ella och Frida