Lägerskola 2018

Lägerskola 2018

Vi åkte på lägerskola till Räfsö, Kyrkslätt, 30-31.8.Först klockan 7:40 träffades vi på skolgården och fick mat, sedan steg vi på bussen och åkte i 45 minuter och kom fram till Kyrkslätt. Sedan gick vi på en båt som gick till Räfsö, men innan vi gick iland berättade ägaren regler och också fakta om fåren.

Program

Vi hade många roliga program och lekar i lägerskolan.

Frisbeegolf och fyrleken: Vi spelade frisbeegolf på klipporna och i skogen och frisbeen far alltid till träden. Vi spelade fyrleken på kvällen då när det var väldigt mörkt, leken gick ut på det att Nakke har en ficklampa och han är fyren och ljuset får inte träffa dig, om ljuset träffar dig så måste du fara tillbaka till början den första som rör vid Nakke vinner.

Capture the flag: Vi har spelat capture the flag på klipporna, men vi han inte spela det länge för Amos P gick av misstag på ett jordgetingsbo och då blev han och Henrik R stuckna många gånger av getingarna.

Paddling: Före vi paddlade berättade Nakke hur man Paddlar och vad man skall göra om man faller ur kajaken, det var roligt att paddla med ett par och utan par, men vattnet var ganska kallt.

Kamouflage: Vi lekte också kamouflage, leken gick ut på att Nakke räknade till tjugo och vi skall gömma oss om han ser nån så är du ute från spelet, sen räknar han till femton och vi skall komma närmare sen räknar han 10 och sen skall vi komma ännu närmare och sen räknar han till fem och sen skall vi komma ännu närmare, och sedan vinner den som rör i Nakke först och kan upprepa alla nummer.

Fritid/mat: På fritiden hade vi mycket roligt, vi spelade kortspel bl.a. poker och uno. Oftast var det väldigt många som spelade poker men ibland var det inte lika många. Där fanns också får som var mycket snälla men lämnade också en del avföring efter sig. Maten var god och av bra kvalitet, mycket bättre än den i skolan. På första dagen till lunch hade vi köttbullar, till middag chicken nuggets med currysås och på båda dagarna var det kex till mellanmål och andra lunchen var makaronilåda.

Henrik, Kalle och Emil