Svansjön

Svansjön

Den 6.3 såg vi baletten Svansjön (med familjen).

Det började med att de var ute i skogen och dansade. Prinsen gick in i en grotta där han såg svanen Odette och blev förälskad i henne. Han ville att hon skulle komma till balen. På balen fanns det många fina flickor att välja emellan.

Plötsligt kom Odile (svarta svanen). Eftersom han var förtrollad trodde han att det var Odette som han dansade med. I själva verket dansade han med Odile hela kvällen.

Sen när han skulle ge blommor åt den som han ville gifta sig med så kastade Odile blommorna på marken och berättade att hon inte var Odette. Odile sade att han hade brutit sitt löfte att förevigt älska Odette.

Prinsen gick tillbaka till grottan. Där fanns nu jättemånga svanar. Han kunde inte se Odette, men plötsligt kom de “Fyra små svanarnas dans”.

Katja ritade bilden.

Efter det bad prinsen om förlåtelse. Då kom den onda fågeln för att jaga bort prinsen, men då bröt prinsen av den onda fågelns vinge och besegrade honom.

Sen levde de lyckliga i alla sina dagar.

Våra åsikter om Svansjön 

 Hej, jag heter Heidi och nu ska jag berätta om min åsikt om  Svansjön.  

Det bästa med baletten var de fyra små svanarna. Det som gjorde det till det bästa

var att de gjorde allt i exakt samma sekund. Det var jätteroligt 🙂  😉. 

Hej, jag heter Katja och jag ska också berätta om mina åsikter om Svansjön. Jag tycker att Jokern var bäst. Han hoppade jättehögt och med helt raka ben. Det var jätteroligt!

Heidi och Katja 2 ML