Åk. 6 Lägerskola i Räfsö

Lägerskola 7-8.9 på Räfsö

På lägerskolan var vi på Räfsö som ligger i Porkala. Vi åkte först med buss i ungefär 45 min och sen tog vi en färja till läger ön. När vi kom fram så fick vi våra stugor och vi fick veta att det fanns en frisbeegolfbana och fyra får. Vi blev uppdelade i två grupper. En timme efter att vi kommit fram så hade vi program. Vi lärde oss artkännedom och om skogsskikt. Efter det hade vi lunch och åt pyttipanna, det var jättegott.

Efter det spelade vi frisbeegolf och andra gruppen paddlade. Sen hade vi mellanmål och efter det paddlade dom som spelat tidigare frisbeegolf och dom som paddlat spelade frisbeegolf. Efter all paddling och frisbeegolfande fick vi ha fritid, vissa spelade kort och vissa var ute och hade roligt. Efter det hade vi middag och vi åt makaronilåda. Sen var vi i bastun och hade telefontid. Efter det så grillade vi korv och marshmallows och vissa grillade till och med äpplen. Efter all grillning festade alla på godis. Sen borstade vi våra tänder och gick till våra stugor. Halv elva var det tystnad.

Morgonmålet var flingor, bröd och massor med goda saker. Klockan nio skulle man packa sina saker och sen halv tio hade vi lite naturkonst och lagade shamanringar som ger lycka. Sen hade vi lunch och åt en väldigt god köttsoppa. Efter det hade vi flag leken, efter det åt vi mellanmål som bestod av äpple och saft. Sen tog vi våra saker och gick till färjan och sen tog vi bussen hem.

Anton, Sisu och Nicolas